• Рев'ю до товару "Книга Schindler's Ark" (1)

"Важка, але потрібна історія"

Це книга про перемогу добра над злом. Це книга про абсолютний героїзм однієї людини, яка врятувала невелику спільноту. Яка залишилась гідною людиною, не боючись того, про що в той час усі говорили часто - смерті. Особисто я вражений від персоналії книги і в кінці навіть трошки пустив сльозу, оскільки книга заснована на реальних подіях, які відбувались під час німецької окупації Польщі, і розповідає нам про людину, Оскара Шиндлера, яка врятувала близько 1300 євреїв, давши їм роботу на своєму заводі, звільнивши їх від концентраційних таборів. Я розумію, що Томас Кіннелі спеціалізується більш на документальній прозі, тому не очікував від нього великий літературний твір, і це все стає зрозуміло, коли читаєш доволі незрозумілі речення (подекуди порядок слів був непритаманний для читання, мені здається), але в цілому прочитанного я залишився задоволеним. Деякі моменти, мені, як простому читачу були незрозумілі - я не дуже обізнан у військових званнях (тим паче званнях тих часів) і не глибоко не розуміюсь на перебігу подій Другої світової війни, але таким чином я й розширив своє коло знань і зацікавився тим аби у майбутньому прочитати більше нон-фікшн літератури на тему Другої Світової війни. Важка історія, але потрібна. Потрібна зараз, та що там, потрібна завжди
    Поскаржитися 05 грудня 2022 0 Коментарів
    Книга Schindler's Ark

Hachette UK автор Thomas Keneally 2006 рік, 432 стор. 9780340936290