• Рев'ю до товару "Книга The Gunslinger (Book 1)" (1)

"Це початок довгого шляху до Темної Вежі!"

від Inna_Artuh
    "Шукач" або "Стрілець" перша книга із серії романів Стівена Кінга "Темна Вежа". Роланд Діскейн - останній стрілець, який залишився в живих. Його мета - дійти до Темної Вежі і ця ідея стає нав'язливою, вона одночасно надає сенс життю стрільця і зводить його з розуму. Книга наповнена атмосферою постапокаліптичної пустелі в одному із паралельних світі, яка чимось нагадує Дикий Захід. Роланд подорожує просторами пустелі, щоб наздогнати таємничого чоловіка у чорному, який завжди на крок попереду. На його шляху трапляються різні перепони, які він завжди проходить з високо піднятою головою. Але поступово він втрачає частинку себе, все менше звертаючи увагу на живих людей, яких він зустрічає під час своєї подорожі, і все більше поринає у спогади, які колись травмували його. Одного дня Роланд зустрічає Джейка - одинадцятирічного хлопчика, який потрапив у пустелю з нашого світу, або з того, що дуже нагадує наш світ. Чим далі стрілець разом з Джейком йдуть по слідах чоловіка у чорному тим більше Роланд розуміє, що прикіпає до хлопчика душею. Як для людини яка майже не знайома з жанром фентезі, мені було цікаво. Трохи якось дивно читати вестерн у такому жанрі, але це ж Кінг :) Чи буду я читати цикл далі? Судити з приводу сюжету лише за однією частиною роману ще доволі тяжко, тому звісно треба читати далі і продовжувати знайомитись з світом Темної Вежі. Тим більш, що як ми всі знаємо, тематика роману не одноразово згадується і в інших книгах автора. Р.S. Порада від букблогерів для таких як я, що тільки почали або хочуть почати знайомство з циклом - для того, щоб краще зрозуміти "Темну Вежу" спочатку обов'язково треба прочитати: "Салимове Лігво", "Серця в Атлантиді", "Безсоння" та "Протистояння".
    Поскаржитися 12 грудня 2022 0 Коментарів
    Книга The Gunslinger (Book 1)

Hachette UK автор Stephen King 2012 рік, 304 стор. 9781444723441