• Рев'ю від Ярослава Куліш

"Як книжка може змусити любити її і ненавидіти водночас"

Емоції після прочитання книжки просто зашкалюють. Якби можна було ставити оцінки розділам, то перший я б оцінила на 4, другий - на 5, а третій - на 3. Тобто, спочатку було нуднувато, але ще нічого, потім історія зацікавила, змусила переживати за героїв, події розгорталися і, нарешті, мало бути логічне завершення... Але його не було. У третьому розділі автор просто перескочив на інші теми, нічого не розповів про героїв і, взагалі, взаємодії між героями майже не було. Таке враження, що в автора закінчилося натхнення і він вже писав, що небуть. І взагалі, у всіх проблемах винен уряд, люди колись були мертві в душі і лише тепер, коли живуть на природі є справжніми людьми, а зомбі були їхнім порятунком. Коротше, рекомендую читати лише заради середини книжки.
    Поскаржитися 10 липня 2023 0 Комментариев

"Чи можна змінити своє життя, якщо на все відповідати "Так!"?"

Історія надзвичайно весела й цікава. Читалася легко, без всяких проблем. Головний герой є єдиним геєм у школі, боїться взаємодіяти з людьми і є типовим шкільним аутсайдером. І тут його найкраща подруга пропонує угоду - він повинен на всі пропозиції відповідати згодою. І тут його життя починає різко змінюватись: він зустрічає нового хлопця і починає з ним зустрічатися та вступає до шкільного хору. Але чи все буде добре і чи не стане його життя після цього ще гіршим? Книжку однозначно рекомендую.

Рекомендую до прочитання:

Only Mostly Devastated
    Only Mostly Devastated

380,00 грн.

"Я просто закохалася у цю книжку"

Коли я починала читати цю книжку, то думала, що тут типовий сюжет: головний герой - типовий ботанік, який повинен зустрічатися з зіркою школи, що його зневажає, а потім вони закохуються і все. Але ж ні. Отой, найкрутіший хлопець школи, Брайсон Келлер, просто солодка булочка. Якщо ви читали комікс "Коли завмирає серце" і знаєте Ніка, то цей персонаж в декілька разів комфортніший навіть за нього. Тож я просто відпочивала серцем і насолоджувалася цією книжкою. Але, попри всю її ванільність, тут піднімалися і дуже важливі теми, такі як буллінг у школі та добровільність камінг-аута. Тож, рекомендую цю книжку для прочитання всім.
    Поскаржитися 28 березня 2024 0 Комментариев

"Що робити, якщо твій головний ворог - це ти сам?"

Книжка сподобалась. Вона дещо схожа на "Гаррі Поттера", але й має багато відмінностей. Головний герой, Саймон, повинен врятувати світ від лиходія, який знищує магію та, водночас, розібратися зі своїм власним життям. Сусід по кімнаті, який нагадує вампіра, не повертається до школи і Саймон намагається знайти його і зрозуміти свої почуття до нього. Я люблю троп "від ворогів до коханців" і в цій книзі він чудово прописаний. Сюжет динамічний і цікавий. Фанатам Драррі рекомендую - є велика схожість з героями, особливо на початку книжки.
    Поскаржитися 09 липня 2023 0 Комментариев

"Привіт, Америка, або, ви нас не чекали, а ми приперлися"

Після того, як Саймон втратив свої сили, в нього залишились лише найкраща подруга і Баз. Він впав у депресію і, щоб його порадувати, друзі вирішили звозити його в Америки, водночас заїхавши до його колишньої, яка загадково зникла. Звісно, у книжці є достатньо милих і смішних моментів, але, в основному, весь сюжет будується навколо депресії Саймона і його спробах вибратися з неї і знову повернутися до нормального життя. Тому, якщо хтось чекає лише епічних битв і магії, книжка буде не дуже цікава.

"Пригоди продовжуються..."

В Англії з'являється чаклун, який переконує, що може збільшити силу магії у магів з низьким потенціалом і, навіть, повернути її. Мачуха База покинула сім'ю, щоб приєднатися до нього і Саймон також цим зацікавився. Під час цих пригод він зможе більше дізнатися про своє минуле, батьків та інших родичів і, нарешті, знайти внутрішній спокій. Якщо чесно, у цій частині мені найбільше шкода База. Йому потрібно піклуватися про свою родину і, водночас, підтримувати свого коханого, який знову намагається влізти в неприємності. Як на вампіра, у нього просто ангельське терпіння, бо, на його місці, я б уже порвала з людиною, яка думає лише про себе і часто забуває про твої проблеми.

"Магія, смерть і кохання"

Книжка дуже легко читається. Атмосфера нагадує мультфільм "Коко". Головний герой намагається довести родині своє право бути тим, ким хочеш. Під час спроби він викликає дух свого однокласника і намагається з'ясувати причини його смерті і в цей час потроху в нього закохується. В книжці присутні елементи детективу, але вгадати вбивцю можна ще на початку книги. Підходить для рівня В1. Рекомендую.

"Дім - це не місце, а люди, які нас оточують"

Це просто неймовірна книжка. 5 зірок не вистачить, щоб описати моє захоплення нею. Читала її різними мовами, але англійський варіант вразив мене найбільше і змусив посміхатися і, навіть, плакати. Трохи про сюжет. Головний герой, Лайнус Бейкер, перевіряє сиротинці, де живуть діти з надзвичайними можливостями. І керівництво посилає його перевірити секретний дитбудинок, де живуть діти, які не вписуються ні в які рамки. Там він проводить місяць і поступово, день за днем, Лайнус прив'язується до цих дітей і починає розуміти всю несправедливість світу по відношенню до них. Також в книжці наявна ЛГБТ лінія, але вона дуже органічно туди вписується. Насамперед, це історія про пошуки справжнього дому. Це надзвичайно мила і тепла історія до якої хочеться повертатися знову і знову.

"Головний пошук - це пошук себе"

Книжку було важкувато читати. це затягнулося на місяць і ввігнало мене в нечитун. Тут є 4 головні герої і від кожного з них ведеться розмова, тому важкувато було між ними перемикатися. Головні герої - це 4 найкращих друзів, які вперше мають провести літо окремо один від одного. І в книжці розповідається, як вони дорослішали, навчалися взаємодіяти з іншими людьми і намагалися зберегти свою дружбу навіть на відстані. Якщо чесно, то читати про це мені було не дуже цікаво. Найбільше не сподобалось, як автор описує боротьбу одного героя зі страхом перед людьми. По його опису, це настільки виражено, що хлопець навіть працює з психологом на цю тему. І тут він їде на роботу, в перший вечір заводить нових друзів, а потім, майже спокійно йде на вулицю просити в людей пожертвування у благодійну організацію, а через деякий час, навіть заводить хлопця. Зі мною, наприклад, так не працює. А так книжка нічим не запам'яталася, тому, коли побачила, що є продовження, зрозуміла, що купувати його не буду.

"Історія кохання в постапокаліптичному світі"

Я довго вагалася, варто купувати цю книжку чи ні? В іноземному буктоці побачила, що це скляна історія. Тому вважала, що головні герої тут загинуть, а я таких книжок не читаю. Але ні... Звісно, вона змусила мене понервувати, переживати за головних героїв. Але закінчується вона хепі-ендом. Тут розповідається про Америку, де після супервірусу загинули майже всі люди. Головні герої втратили свої родини і вирушили на пошуки залишившихся живих. По дорозі їм зустрічалися як злі люди, так і добрі, вони майже втратили один одного, але також знайшли і найголовніше - справжнє кохання.
    Поскаржитися 27 листопада 2023 0 Комментариев

"Гаряче фентезі на тлі едвардіанської Англії"

Бачила, що ця книжка має троп "від ворогів до коханців". Я б так не сказала. Головні герої просто зустрілися, нічого не знаючи один про одного. А потім на фоні детективного розслідування закохалися. Ця книжка поєднала в собі історичне фунтезі, детектив та любовний роман. Також вона дуже гаряча. Особливо на фоні тих ЛГБТ книжок, які можна знайти в Україні. Просто 5 перчиків з п'яти.

"Тепла історія на вечір"

Це була моя перша книжка англійською, тому я її не дуже розуміла і не добре пам'ятаю. Але загальні враження залишилися чудові. Це легка історія про дружбу і перше кохання, дорослішання і пошуки себе. Тут все закінчується хеппі-ендом, тому можна читати цю книжку для покращення настрою.

"Любов, смерть і зомбі"

Книжка була важкуватою на мій рівень англійської. Думаю, тут буде В2 і вище, також багато незрозумілих скорочень. Та загалом враження було непогане. Тут розповідається про життя людей у озерних спільнотах під час зомбі-апокаліпсису. Тут є звичайні люди, зомбі і повернені, які є зомбі, котрі мають емоції, почуття та вміють розмовляти. Суспільство їх не приймає і боїться. Кохана людина головного героя стає поверненим, тож він намагається переконати людей про необхідність змін у житті. Ця книжка змусила мене плакати і переживати за героїв, тому я вважаю, що вона є вартою прочитання.