• Ревью к товару "Книга Carrie" (1)

"Вона просто хотіла бути звичайним підлітком."

"Керрі" (1974р.) - перший опублікований роман Стівена Кінга, який зробив його відомим широкому загалу. Це була третя прочитана мною книга у автора і завершивши її я була під великим враженням. Здавалось би побутова історія - школярі цькують свою непоказну, відлюдькувату однокласницю Керрі. Але зовсім неочікувано дівчина відкриває в собі здібності до телекінезу. Тиск з боку фанатично релігіозної матері та постійні знущання з боку однолітків лише прискорюють розвиток особливих здібностей Керрі. На випускному вечорі підлітки влаштовують їй черговий розіграш. Дар Керрі стає неконтрольованим та виривається назовні, що призводить до фатальних наслідків. Можу сказати, що роман дуже цікавий. Він написаний не просто зі слів автора. Кінг описує історію очима журналіста, котрий розповідає про трагічні події випускного вечора в невеликому містечку штата Мен. Також текст містить поліцейські показання очевидців трагедії, а ще наповнений фактами що ж таке - телекінез. І звійсно ж в романі не обходиться без містики. Після прочитання в мене лишилось якесь подвійне відчуття. З одного боку, стає шкода всіх, хто потрапив під гнів Керрі, а з іншого - саму героїню. Адже якби мама виховала дівчину по іншому, не намагалася відгородити її від усього світу, то можливо, однокласники б по іншому відносилися до Керрі та не знущались би над нею. Прочитавши цей роман починаєш розуміти, якими інколи жорстокими бувають підлітки. Для них то лише жарт, а для того над ким вони знущаються - це може бути душевна травма на все життя. Рекомендую!
    Пожаловаться 12 декабря 2022 0 Комментариев
    Книга Carrie

Hachette UK автор Stephen King 2024 год, 272 стр. 9781444720693